MVO

Ook op maatschappelijk vlak (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen – MVO) draagt Bos Las- en Metaalwerken enthousiast een steentje bij. Daar hoort uiteraard een duurzaam wagenpark bij.
Daarnaast worden diverse sportverenigingen en fundraising-initiatieven financieel of in natura ondersteund.

Jeugd in beweging

Al vele jaren sponsort Bos Tuingereedschappen de volledige jeugd van r.k.s.v. Blauw-Zwart. In januari van 2020 is dit contract weer meerjarig verlengd. Het is een prachtig gezicht om alle jeugd in hetzelfde tenue te zien voetballen.

Verduurzaming

In het bedrijf zijn diverse besparende en milieu ontlastende investeringen gedaan. Denk daarbij aan LED-verlichting, het voor 95% scheiden van afvalstromen, groene energie, waterbesparende toiletten en nieuwe bedrijfswagens die voldoen aan de laatste emissiestandaard.
De papierstroom op kantoor is met meer dan 50% gereduceerd door een volledige digitalisering van onze in- en uitgaande administratie. Wij werken eraan om dit nog verder te optimaliseren.

We zijn in 2020 gestart met het inventariseren van onze CO2 footprint, zodat we deze waar mogelijk kunnen reduceren.

Erkend leerbedrijf

Bos Tuingereedschappen is sinds jaren een erkend leerbedrijf. Wij stellen ons bedrijf graag open voor jonge mensen voor een snuffelstage op de werkvloer. Het niveau van de werkzaamheden is afgestemd op de opleiding van de stagiair:
VMBO, MBO, HBO en BOL/BBL niveaus.

VCA certificering

Ons bedrijf is VCA gecertificeerd en wordt jaarlijks extern ge-audit. Hiermee wordt de veiligheid en het welzijn van al onze medewerkers geborgd en voldoen wij aan het keurmerk Sociale Onderneming.